Ge din bil lite extra kärlek med handtvätt

När det gäller tvätt av bilen finns det förmodligen lika många åsikter som bilägare kring det bästa sättet att tvätta bilen på. Det skadar inte att emellanåt tvätta bilen för hand, även om du i vanliga fall kör igenom den automatiska biltvätten med jämna mellanrum. När du väl bestämt dig för att tvätta bilen själv är det några saker som är viktiga att tänka på.

Rengör bilen själv i en tvätthall

Vare sig du tvättar bilen för hand eller kör den genom biltvätten ingår det alltid en hel del kemiska produkter i en biltvätt. Dessa produkter innehåller kemikalier som inte ska släppas ut var som helst i naturen. Dessutom är det smutsiga vattnet som rinner av bilen när du tvättar fyllt med tungmetaller och oljerester. Därför är det alltid bäst att boka tid i en tvätthall när du ska tvätta bilen på egen hand.

Var också noga med vilka produkter du använder så att de är så miljövänliga och skonsamma som möjligt. Det finns också skillnader när du tvättar bilen själv, beroende på om det är varmt eller kallt ute. Om du känner dig osäker över hur du ska gå tillväga så kan du alltid anlita experter.