Sveriges MotorCyklister (SMC)

En rikstäckande förening för motorcykelåkare är SMC. Föreningen tar tillvara hojvärldens intressen och driver frågor mot politiker och myndigheter på ett sätt som den enskilde eller den enskilda klubben inte kan göra. Kort sagt en förening som samlar allt som kan intressera en motorcykelåkare.

SMC drivs av sina medlemsavgifter och medlemskapet ger en hel del förmåner. En förmån är att man får rabatter på allt möjligt som har med MC att göra. Försäkringar är dyra och att försäkra en sporthoj är mycket dyrt, beroende på att de oftare är inblandade i olyckor. SMC har tagit fram en förmånlig försäkring i samarbete med Moderna Försäkringar och som du som medlem kan teckna. I övrigt ger medlemskapet rabatter på flera hotellkedjor och några färjelinjer. SMC School ordnar fortbildningskurser i motorcykelkörning med egna instruktörer.

I medlemskapet ingår tidningen MC-folket och SMC-boken som innehåller allt man behöver veta som MC-åkare. Dessutom finns SMC-appen, en mobilapp som hjälper dig att hitta hotell, restauranger och verkstäder i närheten och som ger dig rabatter genom ditt medlemskap. Genom SMC kan du även köpa internationellt körkort och campingkort till reducerade priser.