Mälaren Runt

Den tredje lördagen i augusti brakar det lös. Upp emot 15 000 motorcyklar ger sig iväg ut på vägarna runt sjön Mälaren för att delta i Sveriges största motorcykelevenemang, Mälaren Runt. Starten sker i Stockholm på förmiddagen klockan 11.00 för att köras söder om Mälaren genom Södertälje, Strängnäs och Eskilstuna där det första officiella stoppet är. Det är speedwayklubben Smederna som öppnar upp sin motorstadion för mat och marknad för MC-prylar.

BMW-MotorcycleMätt och nyshoppad går färden vidare över Kvicksundsbron till Västerås och sedan Enköping. Där tar resan slut för många. Den lokala MC-klubben Strul arrangerar sedan många år en jättefest i den gamla folkparken som nu ståtar med namnet Motorgården. Det blir musik mat och fest. Inne på motorgården kan man campa om man vill festa natten igenom. Men egentligen slutar resan hos Motor Cykel Entusiasterna i Jakobsberg där mat och dryck väntar de tappra som kört hela vägen.

Tack vare utbyggnaden av motorväg i Mälardalen så kan i stort sett hela Mälaren runt köras på fina vägar av riksvägsstandard utan någon annan trafik än hojåkarna. De gamla Europavägarna E18 och E20 har blivit motorväg och lämnat ett fantastiskt vägnät som löper parallellt med motorvägarna. Mälaren runt har körts i 28 år på raken.